IPL flitslicht

IPL flitslicht - permanente ontharing, pigmentvlekken acne, rimpels, rosacea

Hoe werkt de IPL ontharingsmethode?
IPL is een behandeling met lichtflitsen. De lichtflitsen worden, via het pigment van het haar, omgezet in warmte waardoor de haarvaatjes die de haarwortel voeden worden vernietigd.

Hoe gaat de behandeling in zijn werk?
De behandelde huid wordt ingesmeerd met een gel. Daarna wordt een handstuk met een glazen plaatje op de huid gezet. Er volgt een flits en het handstuk wordt weer verzet. Op deze manier wordt het hele gebied snel behandeld. 

Wat kan hiermee bereikt worden?
Te bereiken is een haargroeivermindering van 80-85%. De haren die toch terug groeien zijn dan lichter en dunner geworden waardoor deze waarschijnlijk niet meer zullen storen.

Welke plaatsen zijn te behandelen?
Bijna elk lichaamsdeel met ongewenste haargroei kan behandeld worden: benen, bikinilijn, rug, oksels, gelaat, enz.

Is deze behandeling voor iedereen geschikt?
Deze behandeling is het best toepasbaar bij mensen met een lichte huid en donkere haren. Mensen met een zeer donkere huid of blonde haren kunnen met de IPL methode iets minder of geen resultaat hebben. Elektrisch ontharing is voor hen een optie.

Is het pijnlijk?
Niet echt, de flitsen ervaart u als kleine tikjes op de huid. Na de behandeling kan de huid wat rood zijn en licht branderig aanvoelen. Dit is thuis goed te behandelen met een kalmerende Aloë Vera gel.

Hoeveel behandelingen zijn nodig?
Haren groeien in verschillende fases, alleen de haren die in de anagene fase zijn kunnen vernietigd worden. Om alle haren in de goede groeifase te behandelen zal de behandeling gemiddeld 8 keer herhaald moeten worden. Dit kan per persoon verschillen, daar de haargroei-cyclus niet bij iedereen hetzelfde is. De eerste behandelingen worden om de 4 weken gegeven, daarna is er een tussenpoos van maximaal 6- 12 weken.

Is de behandeling veilig?
Ja, de behandeling is veilig. Het personeel is speciaal opgeleid, het apparaat heeft alle veiligheidsvoorzieningen die nodig zijn om uw huid te beschermen. Belangrijk is dat uw huid door de lichtflitsen gedurende de kuur gevoeliger is voor zonlicht. Wanneer u te snel na de behandeling uw huid blootstelt aan zon of zonnebank heeft u kans op pigmentvorming.

Voorbereiding

  • 3 tot 4 weken voor de eerste behandeling mogen de haren niet meer geharst of geëpileerd worden, scheren mag wel.
  • 3 tot 4 weken voor de eerste behandeling mag u niet in de zon of zonnebank, dit omdat het resultaat het beste is als u huid niet te bruin is. Tijdens de kuur is het belangrijk dat u de behandelde plaatsen zo goed mogelijk tegen uv-straling beschermt door het te bedekken. Gebruik van een sunblock is ook een vereiste.
  • 1 dag voor de behandeling moet u de te behandelen plaats kort scheren,zodat de eventuele irritatie van het scheren is weggetrokken als u behandeld wordt. Wanneer dit niet mogelijk is kunnen wij dit eventueel voor u doen.
  • gebruik op de behandeldag geen bodylotion, deodorant of parfum op het te behandelen gebied.

Voor meer vragen en een persoonlijk advies kunt u vrijblijvend een gratis afspraak maken Salon Briedés. 
Wij beantwoorden uw vragen graag.